Megjelent az új EVS-PME (Plant, Machinery & Equipment Standards)

Megjelent az új EVS-PME (Plant, Machinery & Equipment Standards)
2023.01.14.

Ezen az aloldalon tájékoztatja a látogatóit az iparág aktualitásairól, a legújabb érdekességekről. Amennyiben létrehozza ezt az aloldalt, azt ajánljuk, rendszeresen frissítse, ugyanis így az olvasók rendszeresen visszajárnak majd, hogy értesülhessenek az újdonságokról.

 

Megjelent az új EVS-PME (Plant, Machinery & Equipment Standards) első kiadása.

 

Ebben a kiadványbanolyan fogalmak vannak meghatározva és szabványosítva, mint a „befektetett eszközök” és az „in situ”/„ex situ” értékek, a selejtérték és az avulás három típusa (fizikai, funkcionális és gazdasági), valamint még sok más, a gép- és berendezés értékbecslésére jellemző fogalmak, az értékelési gyakorlat közös nyelvének megállapítása érdekében az Európai Unióban, az Európai Gazdasági Térségben, a tagjelölt EU-tagállamokban, valamint az EU-hoz társult és szomszédos országokban.

Ez a könyv Európa-szerte számos gyakorló értékbecslőt is szolgál, akiknek fel kell mérniük mind az ingatlanok, mind az üzemek, gépek- és berendezések értékét hitelezési, pénzügyi beszámolási és üzleti célokra. Ezzel segítve mindkét gyakorlati terület áthidalását a legmagasabb minőségi színvonalú értékelések elkészítése érdekében.

Ezek a szabványok, mint minden Blue Book, összhangban vannak az EU szabályozási keretével. A környezetvédelem, az energiatakarékosság, az egészségügy és a biztonság hatással van az eszközök az eszközök értékcsökkenésére, ezért az értékbecslőknek egységes útmutatásra van szükségük az ilyen kérdések kezelésében.

Az EVS-PME 2022 célja, hogy elősegítse a PME-értékelés konvergenciáját Európa-szerte, közös alapot és egyfajta "legjobb gyakorlatot" biztosítva a módszertan, a reporting és az értékelési megközelítések terén a gyorsan változó ipari környezetben.

 

A kiadvány letölthető a TEGOVA honlapjáról itt:

 

 

Vissza